Extra's in Egypte 

Nadere informatie over deze mogelijkheden is altijd via mail of telefoon te verkrijgen

Verlenging van je woestijntocht met de bedoeienen € 85,- per dag per persoon vanaf 2 personen. Vanaf 4 personen € 70.- per persoon.
Wie wil, kan na de 5-daagse tocht gewoon doorwandelen met twee gidsen. Je gaat dan niet naar St Katherina maar wandelt met 2 gidsen en kamelen verder. In ieder geval 1 van de gidsen spreekt Engels

Verblijf in het strandhotel Swisscare  € 50,-  per nacht met ontbijt bij 2 personen.

Wie hier al eens gelogeerd heeft wil altijd weer terugkomen. De rustige ligging, het aardige personeel, de goede keuken en, niet te vergeten, het snorkelrif waar je zomaar naartoe kunt waden, maken een verblijf hier bijzonder aantrekkelijk. Je logeert in kamers met eigen sanitair Een extra verblijf voor of na de wandeltocht is natuurlijk altijd mogelijk.

Uit vissen 
Een leuke middag- en avondtocht met de vissers van Nuweiba. Nog voor zonsondergang ga je mee op de vissersboot en vang je samen met de vissers je avondmaal. Op het strand worden daarna de vissen schoongemaakt, gegrild en vervolgens gegeten. Rond het kampvuur mogen we dan sterke verhalen verwachten die ons in gebroken Engles en gebarentaal verduidelijkt worden.  
 

Verblijf in de bergen rond St- Katharina
De gastvrije en charmante Sheikh Musa van het Bedouin Guesthouse bied je onderdak en regelt de wandeltochten door het gebergte  rond St-Katherina. Hier is de woestijn ver weg en wordt het poog gestreeld door allerlei vegetatie. De stam hier, de Jabaliyyabedoeienen, is een  meester in de kruidenkunde en het telen van gewassen. Een bezoek aan de kruidentuin van Dr Ahmad is dan ook een 'must' als je  dit gebied wilt bezoeken.

Cairo: taxi enkele reis vanaf Nuweiba -
Deze  bruisende hoofdstad van Egypte is zeer de moeite waard te bezoeken. Met de taxi vertrek je 's morgens uit Nuweiba om vervolgens, na een prachtige rit, 7 uur later in Cairo aan te komen. Het programma hier wordt verzorgd door Sicamore Travel en in overleg wordt een op maat gesneden prorgramma aangeboden. Maar gewoon zelf je eigen gang gaan is ook mogelijk. Je wordt voor je hotel afgezet en kan dan je eigen weg zoeken.