Petra, Jordanië, voorbeeld van een individueel arrangement


Datum en prijs op aanvraag

Dag 1
Na het ontbijt in Nuweiba gaat  je per taxi naar de ferry  Taba- Aqaba. In Aqaba word je  door je contact opgewacht.   Deze  zal je naar je   hotel in  Wadi Musa brengen. ( De moderne stad naast Petra)
  
Rond 11.00 uur arriveer je  in Wadi Musa
Die middag kan je Little Petra, een Nabatese pleisterplaats voor karavanen in de oudheid, bezoeken.  Diverse bezienswaardigheden zijn aandacht en foto's waard. Wanneerje  alles opje heeft laten inwerken  word je naar het hotel teruggebrachtt. Daar weten welke restaurantjes een bezoek waard zijn.
 
Dag 2je
Je wordt om 9.00 uur opgehaald voor je eerste  dag in Petra. In de ochtend wordd je gedurende drie uur door een Engelssprekende gids begeleid. 's Middags kan je zelf in de antieke stad ronddwalen. Daar  wachten ondermeer de colonnade, diverse graftombes, de beroemde watersystemen en natuurlijk de zogenaamde schatkamer en het klooster.  Via de kloof wandel je weer naar de uitgang en naar je hotel, dat vlak in de buurt is. 

Dag 3
Na het ontbijt vertrek je om voor de tweede dag in Petra rond te dwalen. Begin in alle vroegte! Alleen al voor de foto's is dat de moeite waard.Bezoek de hoger gelegen offerplaats en geniet van het prachtige uitizicht,
Na de middag kan je  een Arabische Hammam bezoeken. (Optioneel)

Dag 4
's Morgens na het ontbijt vertrek je voor een tocht door het natuurpark van Wadi Rum. In de namiddag word je bij de veerboot afgezet.  Je  wordt aan de Egyptische kant weer opgewacht.   

Inbegrepen

Niet  Inbegrepen

Individueel programma
Vanaf 4 personen is het altijd mogelijk een op maat gesneden programma te maken.  Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor een mix van alle bovenstaande beschreven reizen.  Of een trektocht van 10 dagen door de woestijn maken. Tussen 15 september en 30 april.  Dit laatste vanwege de hitte in de zome