Praktische informatie

Hadiya reizen biedt bij haar arrangementen geen vluchten aan. Het is tegenwoordig erg eenvoudig om zelf via internet  te boeken. Daarnaast zijn er misschien deelnemers die eerder willen komen of wat langer willen blijven. Per slot van rekening bevindt wereldstad CaÏro met haar piramides zich vlakbij en ligt een paar dagen aan zee ontspannen ook binnen handbereik. Ook wereldwonder Petra is in de buurt.

Diverse mogelijkheden

Rechtstreeks vanaf Amsterdam op Sharm el Sheikh vliegt TUI  (diverse dagen per week) Zij vliegen ook vanaf Brussel. Vanuit Dusseldorf vliegen ook charters.  Met een tussenstop zijn Turkish Airlines en Pegasus  te boeken.

Wie op vrijdag aankomt en weer vertrekt heeft een goede aansluiting op de tochten. Vliegen op donderdag is echter ook mogelijk. Je mist dan de laatste dag van het 8-daagse programma . Wie bij het boeken van het ticket hulp nodig heeft kan zich tot  Hadiyareizen wenden. (info@hadiyareizen.nl)

Garant vertrek  

Alle Sinai reizen vertrekken bij twee  inschrijvingen.   

Wat mee te nemen?

Wie de reis gereserveerd heeft krijgt van ons een uitgebreide pkalijst, passend bij het type reis. 

Paspoort en visum

Voor een reis naar Egypte moet je paspoort nog zes maanden na vertrek uit Egypte geldig zijn. Het visum voor Sinai koop je op de luchthaven voor $ 25,- (najaar 2019).  Neem hiervoor  kleine coupures in euro's of dollars mee. Wie alleen tussen Sharm, Nuweiba en At Catharina reist heeft geen visum nodig. 

Wisselen en pinnen

Op het vliegveld  nog voor de douane zijn diverse loketten  waar je geld kunt wisselen. Nadat de douane gepasseerd is zijn er geen banken meer. Pinnen kan je onderweg naar het hotel ( de chauffeur die je ophaalt weet waar)  In de buurt van het Katharinaklooster kan tevens gepind worden. 

Verzekeringen 

Hadiya reizen verlangt van haar deelnemers dat zij een reisverzekering afsluiten. Zonder dat een alarmcentrale ingeschakeld kan worden is het bijzonder moeilijk adequate hulp te verlenen. Hadiya reizen raadt haar deelnemers aan een annuleringsverzekering af te sluiten. 

Vaccinaties

Voor de benodigde vaccinaties kan je je tot de GGD afdeling Reizigers wenden. Doorgaans wordt gammaglobuline en DTP aangeraden.