Publicaties en Reacties

Blog Marion over haar ervaringen in de Sinaï

Publicaties

Dwars door de woestijn (Op Pad, september 2009) Per kameel op zoek naar Mozes (artikel in Op lemen Voeten, nov. 2009)
Gast of Vrouw (artikel Roerom, mei 2010)
Polygamie (artikel in de Roerom, december 2010)
Vis (artikel in de Roerom, januari 2011)

Interessant om te lezen

artikel in dagblad TROUW over de Sinai: De stilte van de Sinaïwoestijn

Reacties

Harry (48 jaar)  oktober 2009
Ik vond de 8 daagse wandeltocht van Hadiyareizen door de Sinai erg mooi en gevarieerd. Iedere dag zagen we andere aspecten van de woestijn; van afgeronde tufsteen formaties tot harde basaltrotsen; en van brede wadi's tot smalle kloven; zonder dat er transfers nodig waren. Onderweg zorgden de Bedoeienen voor een verrassend goede maaltijd. Dat de reisleidster ook nog Arabisch spreekt versoepelde het contact met de Bedoeienen. Wat mij betreft een aanrader.


Petra  (60 jaar) maart 2010
Een fantastische reis gehad in maart 2010 met Hadiya reizen naar de Sinai. Dit alles onder de bezielende en enthousiaste "leiding" van Marion Meulenbroek, die helemaal verliefd is op het gebied. Dat heeft ze wel op ons overgebracht!

We hebben 6 dagen door een prachtig gebied getrokken, lopend en/of schommelend op de kameel (ideaal voor lage rugklachten!). De woestijn is zo afwisselend met prachtige vergezichten en verschillende geologische gebieden. Het was allemaal prima verzorgd, 3 x per dag werd er heerlijk eten voor ons klaargemaakt door de bedoeinen, die erg zorgzaam voor ons waren.

Daarna nog een paar dagen in Dahab doorgebracht in een lekker hotel aan het strand. Goed idee om zo de week af te sluiten met een verlenging.
Dus: kijk op de site voor de mooie foto's en ga ook een keer mee!

Mariska  (26 jaar)  maart 2010
In maart 2010 hebben mijn vriend en ik een geweldige reis gemaakt door de Sinai, verzorgd door Stichting Hadiya reizen. Reisleidster Marion Meulenbroek is een vriendelijke, professionele vrouw met kennis van zaken. Marions enthousiasme, inzet en creativiteit hebben bijgedragen aan ons reisplezier. Ze weet veel over de cultuur en religie van de plaatselijke bevolking en beheerst de Arabische taal. Verder weet ze problemen snel en efficiënt op te lossen, bijvoorbeeld een boeking die niet goed was doorgekomen. Hierbij werd duidelijk dat ze haar mannetje wel weet te staan, iets wat een pre is bij reizen door Egypte. Reizen door de Sinai is een prachtige ervaring. Door de goede organisatie hoefden we ons nergens zorgen over te maken en konden we heerlijk genieten van de onvergetelijke uitzichten, uitgestrekte vlakten en indrukwekkende rotspartijen. We raden Hadiya reizen zeker aan!