Reizen door de Sinai 

Voor  nadere informatie over de reis van je keuze, zoals data van vertrek, prijs en  route: klik hierboven op de reis van je keuze. 

Kernwoorden bij onze reizen zijn rust en eenvoud.  We haasten ons niet, we genieten gewoon van wat de dag ons te bieden heeft. Onze zintuigen worden ontzien, want er zijn alleen maar natuurlijke prikkels.  

Het brede scala aan kleuren van bergen en rotspartijen, het zachte zand, dan weer rood, dan wit of geel, de sporen van allerlei vogels, viervoeters of zelfs slangen: het kan ons des te meer raken, nu er geen afleiding is.

Het simpele leven tijdens de tochten maakt veel indruk op de deelnemers. Wie oplet hoe de bedoeÏenen tijdens de reis voor ons zorgen, ziet dat met de meest eenvoudige middelen het bestaan rijk kan zijn.Voor een paar dagen delen wij het leven met hen. Dat betekent dat we tafels, stoelen, bedden en ander gemak achter ons laten. Het versgebakken brood eten we zittend op een kleedje, ons matrasje ligt op het zand en ons plafond is de onmetelijke oosterse sterrenhemel.  Wie wil dat uitzicht ruilen voor een tentdoek?  Ga op je rug liggen in je slaapzak en kijk. En elke nacht weer merk je dat je er geen genoeg van kan krijgen. Heb je nu nog wat te wensen? Dan is het even wachten op een vallende ster.

Voor de wandelingen is een gemiddelde conditie gewenst.  Wie moe is gaat lekker op een kameel zitten schommelen en wie nog energie over heeft kan tijdens de lunchpauze of aan het einde van de dag nog een extra ommetje maken.

De fotoreis wordt per  4 wheel drive gemaakt. Maar ook dan geldt het bovenstaande.

Individueel programma

Vanaf 4 personen is het altijd mogelijk een op maat gesneden programma te maken.  Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor een mix van de bovenstaande beschreven reizen.  Of een trektocht van 10 dagen door de woestijn maken. Tussen 15 september en 30 april.  Dit laatste vanwege de hitte in de zomer.