8-daagse wandelreis met kamelen  

€ 715, - ( € 775,- bij 2 personen)

Meerprijs eenpersoonskamer € 50 ,
Tip: ideaal in combinatie met een bezoek aan Petra.  Zie onder: Petra

                                         


 
Dag 1
Aankomst Sharm el-Sheikh. Transfer naar ons hotel op het strand. Het hotel heeft kamers met eigen sanitair en een zwembad.

Dag 2 tot en met dag 6
Ontbijt in hotel. Transfer naar begin wandeltocht in Atiba. Dan wandelen we via al-Melehis, wadi la-Ghazala, wadi Hudra, Ein Hudra, White Canyon,  Matamir en al- Makhroom richting Huhuda en de hoogvlakte van Jibi.Op dag 6 gaan we via  zandheuvels  en kloof richting microbus die ons naar het plaatsje Katharina zal brengen. We overnachten in een hotelletje in de bedoeiennederzetting. Hier hebben de meeste kamers eigen sanitair.
Voor een uitgebreide beschrijving van de route klik hier

Dag 7
's Morgens heel vroeg kan de Mozesberg beklommen worden. Na het ontbijt wordt de kerk en het museum van Katharina bezocht.We gaan lunchen met de vrouwen van ons project aldaar. Rond 15.00 uur  vertrekken we naar Nuweiba. 's Avonds is er het afscheidsdiner. 

Dag 8

Transfer naar Sharm el Sheikh.

Zwaarte van de reis
Elke dag wordt er rond de 4, uur gewandeld. Soms op – mul - zand, dan weer over rotsachtige bodem. Af en toe gaan we een pasje over, dat niet hoger dan 150 meter is. De hitte overdag kan verzwarend werken. Vandaar dat er tussen 12 en 3 niet gewandeld wordt.

De dagrugzakjes kunnen op de kamelen worden vervoerd als je dat wilt.  En wie moe  is, of gewoon op  de kameel wil zitten wiegen, heeft daar alle kans toe.

Mocht  je meer energie  hebben, dan bestaat de mogelijkheid  om in de middag een verlenging te lopen.

Let op: voor een meerprijs van   85,- per dag  per persoon kan de wandeltocht  met drie dagen verlengd worden. Je trekt dan alleen met Engelssprekende bedoeïenen verder.  Vanaf 2 personen.

Inbegrepen:

Niet inbegrepen:

Tegen een meerprijs per taxirit van € 50,- kan je ook op een andere dag opgehaald en weggebracht  worden.