Wie zijn wij?

Stichting Hadiya reizen is een initiatief van Marion Meulenbroek. Middels deze stichting biedt zij drie bijzondere groepsreizen aan in Sinaii.
Daarnaast is er plek voor individuele modules.

Alle reizen worden door Marion begeleid. Zij spreekt het locale Arabisch, kent de cultuur van de bedoeïenen brengt elk jaar een periode bij hen door.
Tijdens zo’n periode trekt zij er alleen met een gids en kamelen op uit om routes in de woestijn uit te zetten en de mooiste plekjes met elkaar te verbinden. Als islamdeskundige kan zij de tochten een  extra dimensie meegeven.
In verband met de coronacrisis zijn er voorlopig geen reizen te verwachten

Wandelen en wandelen  plus 

Zowel in het voor- als najaar gaan er 8-daagse wandelreizen van start.. Om de rust en stilte van de woestijn goed te kunnen ervaren zijn de groepen nooit groter dan 10 personen. 
.
Wie wil kan in overleg een geheel individuele tocht samenstellen. Vanaf 2 personen

Onze projecten

I
edereen die met ons op reis gaat krijgt  de kans onze kleinschalige projecten te bezoeken.  Het gaat hierbij om de Werkplaats van het vrouwencollectief  Fan Gebalea in St  Katharina en om  de vrouwen die het Hadiya kralenwerk verzorgen. Daarnast zetten we projcten op voor kleuters en ananlfabete vrouwen. Voor info over de projecten klik  hier.

Wat mag je verwachten?

I
n Sinai werken  we samen met de bedoeienen en dat heeft zo zijn invloed op de sfeer tijdens de reizen. Zij zijn gastvrij, vriendelijk en open maar houden bepaald niet van de hectiek van het westers leven. In alle geduld wordt dan ook het brood gebakken, worden de kamelen gezadeld en bepakt en wordt de route voor de dag bepaald. Het woord onthaasten hebben ze niet bedacht en de term mindfulness is hen volkomen vreemd. Het is ze echter op het lijf geschreven.  Hun vriendelijkheid, zorgzaamheid en rustgevend gedrag in combinatie met de omgeving werken altijd weer helend  op onze gasten.
Tijdens de reizen zullen onze zintuigen voornamelijk natuurlijke prikkels ontvangen. En ook dat is rustgevend en bevrijdend tegelijk.
Meer informatie over de Sinai en haar bewoners krijg je na reservering toegestuurd